Skal du lave et minivådområde i 2020?

Nu er det tid at søge tilskud til minivådområder, og det er vigtigt, at vi som erhverv viser, at vi rykker på ordningen.
Skal du lave et minivådområde i 2020?

Den indledende rådgivning kan fint ske pr. telefon, for konsulenten kan vurdere området vi kort: Så uanset Corona-krisen kan du sagtens komme i gang.

Søg tilskud fra 28.2. til 11.8.2020

>> Kontakt oplandskonsulenten i dit område, hvis du kunne tænke dig et minivådområde. Rådgivningen er gratis.

Ny ansøgningsperiode er igang

På landmand.dk kan du se, om du har arealer, der egner sig til minivådområder. Du kan også kontakte en af vores oplandskonsulenter, som hurtigt kan fortælle dig, om der er muligheder på din ejendom. En stor del af det indledende arbejde kan klares over telefonen.

Oplandskonsulenten klarer papirarbejdet

Oplandskonsulenten kommer herefter ud til dig og kigger nærmere på området. Sammen finder I ud af, hvordan minivådområdet bedst muligt kan passes ind i landskabet. Derefter hjælper oplandskonsulenten dig med at:

  • udarbejde et projekt
  • søge tilskud hos Landbrugsstyrelsen
  • søge godkendelser hos kommunen

Når alt er på plads, skal du hyre en dygtig entreprenør til at udføre gravearbejdet. Måske kan du selv udføre nogle af opgaverne. Når entreprenøren mener, at minivådområdet er færdigt, får du en landinspektør til at kontrollere målene, og oplandskonsulenten sender din ansøgning om tilskudsudbetaling til Landbrugsstyrelsen.

Økonomien er ok

Staten betaler, så du får dine omkostninger dækket. Du kan få en entreprenør til at udføre hele arbejdet eller selv udføre noget af det. Nogle landmænd vælger for eksempel selv at klare opgaven med kørsel af jord. Du får 50% af tilskuddet udbetalt, når du har myndighedernes tilladelse til at bygge minivådområdet og resten, når området er endeligt godkendt.

En del af Landbrugspakken

Der har været en del administrativt bøvl med ordningen vedr. minivådområder, som har skabt usikkerhed. Heldigvis er de fleste sten nu ryddet af vejen, så vi for alvor kan komme i gang med at bruge minivådområderne som virkemiddel. Det er jo en del Landbrugspakken i 2016, at landbruget selv skulle stå for etablering af minivådområder. Til gengæld slap vi af med de reducerede kvælstofkvoter.

Kontakt din oplandskonsulent

Find navne og kontaktoplysninger på oplandskonsulenter her: https://oplandskonsulenterne.dk/find-os/

Mere viden

Læs mere om minivådområder på www.oplandskonsulenterne.dk

Se faktaark om minivådområder her (pdf fil)