Erfaren planteavlskonsulent skifter til LRS

Erfaren planteavlskonsulent skifter til LRS

Pr. 1.11. er Aksel Nielsen ansat som planteavlskonsulent hos Landbrugsrådgivning Syd.

Aksel er primært tilknyttet LRS-kontoret i Vejle, men han tager også kundemøder i Odense og Svendborg, hvor han glæder sig over at genoptage samarbejdet med mange af sine tidligere kolleger inden for både planteavls- og økonomirådgivning, herunder Lene Jakobsen, Lis Løvendal, Niels Jepsen, Bo Ellegaard og Keld C. Christensen.

Aksel har 21 års erfaring som planteavlskonsulent hos Velas (Centrovice) og fra et vikariat hos KHL. Derudover har han været et halvt år hos Landbrugsstyrelsen, hvor han bl.a. kontrollerede gødningsregnskaber og indberetning af efterafgrøder.

- Jobbet hos Landbrugsstyrelsen ”på den anden side af skrivebordet” har givet mig en god indsigt i de områder, der kræver særlig opmærksomhed i forbindelse med indberetninger, fortæller Aksel. En erfaring, som han nu kan drage nytte af hos Landbrugsrådgivning Syd, hvor han glæder sig til at få mere plads, både fysisk og i forhold til opgaverne.

Fra sin tid hos Landbrugsstyrelsen overrasker det Aksel, at så mange landmænd selv indsender gødningsregnskaber og EU-ansøgninger. De oplever jo også de udfordringer, som er en del af konsulenternes dagligdag.

- Det tager som regel under to timer for en planteavlskonsulent at lave en EU-ansøgning for et mindre landbrug, inklusive tegning af et simpelt kort, forklarer Aksel. Ved at overlade opgaven til en konsulent, kan landmanden undgå usikkerhed og spare tid på at læse de mange siders vejledninger. Derudover er landmanden dækket af en forsikring, hvis opgaven udføres af en planteavlskonsulent, understreger Aksel.

Aksel er 51 år og bor i Ryslinge på Fyn med sin kone. Han indgår i Landbrugsrådgivning Syds team af planteavlskonsulenter og træffes på tlf. 7374 2042.